dissabte, 25 d’octubre del 2008

Moreton Island

Hola de nou. No sé si haureu tingut temps de llegir totes les parrafades que vaig pujar aquesta setmana però aquí teniu la nova entrada. Acabo d’arribar de Moreton Island, una de les 3 illes de sorra que hi ha a la “Moreton Bay”. En concret, aquesta és la 3ª illa de sorra més gran del món, només per darrera de les de Fraser i Stradbroke, les altres de la zona. Xulo, eh? Les tres illes de sorra més grans del món, estan aquí juntetes, i el més curiós és que es van crear a partir d’un únic banc de sorra que provenia d’uns quants km més al sud ara fa uns quants anyets... La veritat és que és sorprenent que una illa de sorra pugui tenir la vegetació que tenen aquestes...Avui he estat per Moreton i allí hi ha força vegetació, arbres, llacs d’aigua dolça...però a sota tot és sorra! I encara és més al•lucinant, la de Fraser, que té un rainforest i tot...amb arbres de més de 25 metres, clima mig tropical, fauna abondant, rius, cascades, etc...tot sobre una base de sorra blanca i fina...simplement sensacional i alhora sorprenent.

En un principi volia passar dos dies a la illa, dormir en un càmping allà i així poder gaudir més de cada moment, però ens vam trobar que no hi havia places pel tour de dos dies i vam haver de conformar-nos en el d’un dia. Després d’haver-hi estat però, i tenint en compte que en les properes setmanes tornaré a visitar illes de sorra, crec que un dia ha estat més que suficient. La veritat és que la illa no és massa gran, en total uns 170km quadrats i de nord a sud no té més de 38km, això si, gairebé tots els de la costa est són una platja infinita de més de 30km. 30km sense cap casa, botiga, bar o un trist pal de llum....en fi, una platja totalment verge més llarga que de Barcelona a Mataró...us ho imagineu a Catalunya això? La veritat és que més del 98% de la illa està declarat parc natural, i per tant, està molt protegit. En tota la illa no hi ha cap carretera asfaltada i tenint en compte que el terra és sorra fina, la única manera de desplaçar-s’hi és a peu o en 4x4. La majoria de la gent opta pels tot terreny ja que garanteixen arribar a tots els punts fàcilment, tot i això, durant el dia hem hagut d’ajudar algun 4x4 que s’havia quedat encallat enmig del camí.

Del port de Brisbane hem agafat un ferry-cat que en menys de 2 hores ens ha portat a Moreton. Just al punt on arriba el ferry, hi ha uns 3 o 4 vaixells mig enfonsats i que actualment serveixen d’atracció pels turistes amants de l’snorkeling. Nosaltres no teníem aquesta activitat en el tour, així que un cop a la illa, el primer que hem fet és anar a la zona del “Dessert”. Un ampli espai amb dunes d’uns 30-40 metres d’alçada i en les quals hem fet les nostres primeres baixades de sand bodyboarding. La cosa és ben senzilla, un simple fons d’armari de cartó ben encerat, una duna amb un fort pendent i algú amb ganes de llançar-se avall. Ha estat una experiència divertida però jo he trobat a faltar poder fer sandboarding, que seria un snowboard sobre la sorra...però el nostre touroperador no oferia aquesta possibilitat.

Després d’unes quantes baixades i d’acabar amb tot el cabell, cara i cos plens de sorra, hem tornat al 4x4 i hem anat cap al punt més al nord de la illa. Allà hem dinat a una platja paradisíaca. Un banyet i cap a visitar el far, d’on es veu una bona vista de la illa, les seves interminables platges i amb una mica de sort, dofins i balenes. Nosaltres només hem vist una tortuga força gran traient el cap de tant en tant.

Després del far, hem tornat al cotxe per anar-nos a banyar al “Blue Lagoon”. Un llac d’aigua dolça de més de 1,5km de longitud, una aigua cristal•lina i amb una mena de fang al fons, que segons el que es diu, rejoveneix a tot aquell que s’empastifa la cara amb ell. Per no fer un lleig, ho hem fet, però si us he de ser sincer, després no m’he trobat pas diferent, simplement igual de jove del que em veig habitualment ;)

Mentre estàvem al llac, ha començat a ploure, sort que ja havíem acabat les activitats del dia, i només quedava tornar cap al ferry i cap a Brisbane falta gent!.

Tot el dia ha estat força bé, però m’havia quedat amb les ganes de veure dofins i balenes des del far, per sort, un grup de dofins ens ha vingut a despedir un cop estàvem al ferry i els hi he pogut fer 4 fotos abans que tornessin cap a la illa.

I això ha estat el meu dissabte, demà cap a Colangatta a fer surf.

De moment us deixo amb les fotos que he fet jo, en els propers dies us en pujaré algunes més de les que ha fet l’Alberto i on surto jo tirant-me per la sorra amb el sand bodyboarding. Salut!


Fotos Moreton --> Fotos Moreton

1 comentari:

ADRI ha dit...

Acabem de mirar les fotos amb l'Adrià a la falda. Quina passada d'illa!!! quines platges infinites... i el llac m'ha semblat el millor, sembla paradisíac. No sé com seran les altres illes, però si són iguals que aquesta quina meravella!!! Quina aigua més crisatlina, quins tons més bonics de turquesa...Ai, quina enveja veure't banyan-te i nosaltres aquí passant fred ;) Demà anem a dinar a casa els papes i comentarem les teves aventures. Molts petons de l'Adrià, que ja s'aguanta solet assegut!!!

Powered By Blogger