dijous, 18 de desembre del 2008

Dia 18: Tungarino Alpine Crossing i Hot Springs



El dia es lleva igual que l’anterior. Núvols, boira i pluja....merda! tot i així, decidim equipar-nos i començar l’excursió, considerada la millor excursió d’un dia de tot NZ, no està mal,no?. Com nosaltres, molts altres excursionistes fan el camí. La majoria d’ells fan una ruta entre 2 punts sense pujar cap volcà, però nosaltres decidim modificar-la una mica per que necessitem tornar on tenim el cotxe i volem pujar el cim del Tangarino.

No deixa de ploure en cap moment i en l’ascensió al Tangarino un vent fort i continuat ens acompanya les pràcticament 2 hores que hi ha des del cràter al cim. Malauradement només podem veure el volcà del Sr. Dels anells un moment i no complert, la resta del dia està tapat pels núvols i la boira. Des del cim tampoc podem veure pràcticament res, és una pena ja que és una de les zones més maques de la illa del nord i si fa bo es veuen unes vistes espectaculars, però bé, això és la muntanya, no sempre es pot tenir sort. Els últims metres fins al cim són trepitjant neu però el camí no presenta cap dificultat i gràcies a la bona senyalització fa impossible perdre’s.
Al cim no hi estem ni 2 minuts. El vent i la pluja són molt forts i com no hi ha vistes, decidim baixar ràpid. De baixada el genoll em torna a fer mal, però com que el camí és fàcil no tinc gaires problemes per arribar a baix.

En total hem estat unes 5h, hem anat rapidet tenint en compte el temps que feia i que la ruta estava planejada per entre 8 i 9 hores, però clar, com que feia mal temps no hem parat gaire estona per menjar, disfrutar de les vistes o fer fotos. Una llàstima.

Després de l’excursió decidim anar a uns Hot Springs per recuperar forces i poder-nos dutxar. Anem a unes termes que regenta una família Maori, aquí a la illa del nord n’hi ha bastants. Entre piscines sulforoses amb olor d’ous podrits passem l’estona fins a tornar a agafar el cotxe.
Pel camí parem a visitar unes cascades força espectaculars. No són molt altes, però l’aigua té força i baixa a gran velocitat. Després d’això, poca cosa, unes km i buscar el lloc on passarem la nit. Fins demà!

Fotos Tongarino Alpine Crossing --> Fotos

Powered By Blogger