dimarts, 2 de desembre del 2008

Dia V: Mt Cook


Amb les cames plenes de picades de mosquit m’he llevat. Després d’esmorzar i de tirar unes quantes fotos al llac m’he connectat a internet per a baixar el correu, actualitzar el bloc i posar al dia a la gent d’allà. Poca estona per que per endavant teníem un dia complert amb la visita a la zona del Mt Cook, la muntanya més alta de NZ (Poc més de 3700m).

Després d’un parell d’hores de cotxe hem arribat a la zona del parc natural del Mt Cook....escenari d’algunes de les escenes més espectaculars del Senyor dels Anells i de lo millor que he vist fins ara. Les muntanyes eren espectaculars: altres, nevades, agrestes,....però és que estaven acompanyes de glaciars, rius, llacs...en fi, una delícia per a la vista. Una de les coses que sorprèn més aquí és que les muntanyes surten del “no res”. Tot és pla i de cop: pam! Una serralada impressionant de muntayes. Una altra cosa és la proximitat de les muntanyes al mar, el Mt Cook està a tant sols 44km del mar...i un no s’ha d’estranyar si veu una gavina volant per damunt d’un glaciar.

Després de dinar, ens hem posat en marxa. Per endavant unes 4 hores de passejada peu de les muntanyes veient els llacs i superant els rius gràcies a ponts penjats. Caminant hem arribat al llac Hooker on acaba el glaciar del mateix nom, just als peus del Mt Cook, que la veritat he de dir que m’ha impressionat. Després de l’excursió hem agafat el cotxe per a anar a veure el glaciar Tasman. Un glaciar que acaba en un llac ple d’icebergs. Curiós per que no hi ha gaires glaciars al món que acabin en un llac, i a sobre, ple d’icebergs. El glaciar és molt xulo per la part de dalt: gran, blanc, esquerdes...però la part de baix és bastant lletja: negra, plena de roques, etc..tot i això, res li treu ni una mica d’espectacularitat.

Després del Tasman Glacier, carretera cap a Queenstown: la capital mundials dels esports d’aventura. Localitat plena de vida: botigues, bars, restaurants,etc...no sembla NZ, això si, situada en un entorn privilegiat, rodejada d’altres muntanyes i llacs turquesa. Aquí volem llogar unes BTTs demà i fer una volta. Ens veiem!

Fotos del dia --> Fotos MtCook

Powered By Blogger