dijous, 18 de desembre del 2008

Dia 20: Rotorua


Avui passarem el dia a la zona de Rotorua, la principal atracció turística de NZ. És una zona d’alta activitat volcànica i famosa pels Hot Springs, balnearis, guèisers, aigües bullents i l’olor a ous podrits ;).

Primer parem a Hell’s Gate, o la porta a l’infern , una àrea plena de llacs i piscines amb aigües amb temperatures d’entre 40 i 150 graus i on hi ha la cascada d’aigua calenta més gran de l’hemisferi sud.

La veritat és que m’agrada bastant veure totes aquestes “piscines” amb bombolles explotant, petits volcans de fang i fum per tot arreu. El magma que escalfa tota aquesta zona està a 2,5km de profunditat i provoca tota aquesta activitat.
El lloc permet banyar-se a piscines d’aigua i de fang però nosaltres decidim fer només el recorregut a peu i posar els peus a una “bassa” amb aigua a uns 50 graus.

El recorregut és molt interessant i ens expliquen que els maorís han utilitzant aquestes aigües des de fa molt temps per banyar-se i per cuinar. Per increïble que sembli, la olor d’ous podrits no es queda al menjar i es veu que li dona un gust molt especial i apreciat pels experts. Com a anècdota, només dir que hi ha una piscina on un poc cuinar un porc sencer en menys de dos hores, i sense gastar ni una mica de gas o electricitat, xulo,eh?

Després de Hell’s Gate anem a Rotorua, o Te Paiu, on hi ha un dels guèisers més famosos de la zona i que escup aigua a més de 30m d’alçada. La zona, a part del guèiser té piscines termals, i les mateixes coses que l’anterior i un nombre important de turistes, entre ells, em trobo l’Alberto i la seva novia, que van arribar a NZ fa un parell de dies. Quina casualitat,eh? Xerrem una estona i ens despedim fins al 19, ja que nosaltres tenim una visita guiada pel parc i ells ja han acabat la seva.

La veritat és que el guèiser m’agrada força i em sorprèn per que pensava que estaria “escopint” aigua durant una estona curta, però la veritat que des de que entrem fins que marxem veiem una columna d’aigua i fum d’entre 4 i 15m tota l’estona.

Després de Te Paiu anem a la Buried Village. Una citat que va quedar sepultada el 1868 quan l’erupció d’un volcà proper va agafar per sorpresa els seus habitants. Una espècie de Pompeia modern però que no té res a veure amb la magnífica ciutat romana. Aquí són 4 cases i com eren de fusta, pràcicament van quedar totes destruïdes i només es poden veure reconstruccions que n’han fet posteriorment. Tot i això, les explicacions són força espectacular i m’entero que la mateixa erupció fa fer desaparèixer la que estava considera la vuitena meravella del món, un conjunt de piscines-terrasses d’aigües termals de colors blanc i rosa que eren úniques al món i despertaven l’interès de turistes d’arreu.

Amb totes les visites programes finalitzades conduïm fins a Matamata, que tot i tenir nom de videojoc, el motiu de la nostra visita no és pas d’oci digital, sinó per que és on hi ha Hobbiton, i l’únic lloc on es poden veure els decorats que es fan ver servir en el rodatge del Sr. Dels Anells. Demà seré un Hobbit més a The Shire. Ens veiem!

Fotos Rotorua --> Fotos Rotourua Area

Powered By Blogger